Bert Debruyne

Bert Debruyne
  • Fysiotherapeut
  • Manueel therapeut Msc
  • Echografie en shockwave
  • Pees Herstel Centrum
  • Schouder Netwerk Zeeland

BIG: 49063108704
b.debruyne@ftmiddelburg.nl


Het is wonderlijk en boeiend hoe het menselijk lichaam is opgebouwd en werkt. Toen ik voor mijn studiekeuze stond, moest deze in ieder geval aansluiten bij mijn interesse voor het menselijke lichaam. Het werd fysiotherapie. Een keuze waar ik nooit spijt van heb gehad, want al snel werd duidelijk dat behandelings- en bewegingstherapie mij heel veel voldoening geven. Als fysiotherapeut doe ik dit werk nu al 20 jaar met veel enthousiasme.

Na mijn opleiding Licentiaat Motorische Revalidatie en Kinesitherapie aan de Universiteit Gent, heb ik mij aan de Katholieke Universiteit Leuven gespecialiseerd tot manueel therapeut. Ik houd mij vooral bezig met schouder-, rug-, en nekklachten. Mijn kennis op dit gebied heb ik nog verder aangevuld met een 4-jarige opleiding Manuele Therapie in Amersfoort. Binnen mijn vakgebied staan de ontwikkelingen echter niet stil. Om u met de beste behandeling te kunnen verzorgen, volgde ik, ook in Amersfoort, de hooggekwalificeerde Master opleiding Manuele Therapie. Op 1 oktober 2016 behaalde ik mijn titel Master of Science in de Manuele Therapie.

Onze manier van leven zorgt ervoor dat wij steeds minder bewegen. In de fysiotherapiepraktijk zien wij dat het aantal patiënten met complexe en meervoudige problemen onder meer daardoor toeneemt. Ingewikkelde problemen vragen om meer deskundigheid van mij als fysiotherapeut. Om u nog beter te kunnen helpen bij uw revalidatieproces, verdiep ik mij sinds enkele jaren in Musculoskeletale Echografie. Door middel van een echografie-apparaat wordt goed inzicht gegeven in hoe uw spieren, pezen en gewrichten ervoor staan. Dit helpt om nog betere diagnoses te kunnen stellen.

Praktijk

Onze praktijk is veelzijdig. Samen met alle collega’s vormen wij een deskundig team dat erop gericht is om u weer in beweging te krijgen. Bij ons bent u in goede handen!