Emma Rietveld

Emma Rietveld

Als kind sportte ik al veel en deed ik niets liever dan paardrijden, tennissen en hardlopen. Actief bewegen en met mijn handen werken stonden boven aan mijn verlanglijstje toen ik een beroepskeuze moest maken. Dit leidde tot de opleiding tot fysiotherapeut. In 2011 behaalde ik mijn diploma aan de Avans Hogeschool in Breda. Tijdens deze vierjarige opleiding heb ik mij extra verdiept in klachten aan de wervelkolom. Deze extra kennis is zeer welkom bij het behandelen van nek- en rugklachten. Mijn eindstageplek is uiteindelijk mijn vaste werkplek geworden. Sinds juli 2011 maak ik deel uit van het team van FT Middelburg.

Om gewrichtsklachten nog beter te kunnen behandelen heb ik na mijn opleiding nog twee aanvullende cursussen gevolgd. Eerst een cursus Medical Taping Concept. Spieren die niet goed functioneren kunnen tot allerlei klachten en aandoeningen leiden. Door spieren met elastische tapesoorten te ondersteunen worden ook gewrichtsklachten verminderd. Vervolgens heb ik mij verdiept in Mobilisaties via Mulligan Concept. Hiermee kun je gewrichten weer volledig laten functioneren zonder dat dit pijnlijk mag zijn voor de patiënt: een ideale aanvulling op de behandeling van onder meer nek- en gewrichtsklachten en een leuke specialisatie binnen het vak!

Mijn doel is om mensen weer in beweging te krijgen en ze een groter gevoel van vrijheid te geven. Ik lever daar niet alleen met mijn handen een bijdrage aan, maar ook door mensen zelf in de medische fitnessruimte zelf actief met hun klacht aan de slag te laten gaan.

Voor iedere klacht is een passende oplossing. Ik ga dan ook graag, samen met u, op zoek naar de juiste oplossing voor en behandeling van uw klacht.