Sportfysiotherapie

Heb jij tijdens het sporten een blessure opgelopen? Wil je werken aan een sportief doel? Of wil je weer gaan sporten na een operatie? In al deze gevallen is de sportfysiotherapeut jouw specialist!

De sportfysiotherapeut is er voor iedereen die wil gaan sporten en die sport als hobby of beroep heeft. Hij of zij speelt daarbij een belangrijke rol in het voorkomen van blessures en het weer opbouwen van onder andere kracht en conditie tijdens of na blessureleed. Begeleiding en advies bij sporters op hoog niveau behoort eveneens tot het takenpakket. Ook bij niet-sporters kan sportfysiotherapie een waardevolle aanvulling zijn. Zo kan sport bij kinderen of kwetsbare ouderen worden ingezet als onderdeel van de therapie. Spelelementen en uitdagende oefeningen op het juiste niveau kunnen helpen om in beweging te komen.

Juiste opbouw in training

Wil jij jezelf klaar stomen voor een sportief doel? De sportfysiotherapeut is expert op het gebied van een juiste opbouw in de fysieke belasting. Je wordt uitgedaagd en voelt jezelf in de loop van de tijd sterker en fitter worden, zodat jij jouw doelen kan behalen!

Herstel na operaties

Heb jij een zware blessure opgelopen zoals bijvoorbeeld een kruisbandruptuur en ben je daarna geopereerd? Het herstel vergt een gespecialiseerde aanpak en wordt zeer gestructureerd opgebouwd, zodat jij zo snel als mogelijk is weer je sport of werk kunt uitvoeren. De sportfysiotherapeut heeft de kennis en tools in huis om jou hierbij te ondersteunen. Daarnaast zijn onze sportfysiotherapeuten aangesloten bij de sportpoli van het Admiraal de Ruyter ziekenhuis en hebben ze hierdoor korte lijntjes met de sport orthopeden en de sportartsen. 

Blessurepreventie

Ook kan een sportfysiotherapeut preventief veel voor je betekenen bij opbouw van sporten. Dit doet de sportfysiotherapeut door middel van adviezen en eventueel specifieke oefeningen waardoor je minder kans loopt op blessures tijdens de opbouw. Zo hebben we een directe samenwerking met Running Motion, waarbij hardlopers een uitgebreide hardloopanalyse kunnen ondergaan om risico's op blessures te minimaliseren. 

Wil jij ook aan de slag in samenwerking met de sportfysiotherapeut? Neem dan contact met ons op!