Het laatste nieuws

Loop je al langer rond met pijnklachten die maar niet weggaan en heb je vaak moeite met opstarten van bewegen? Heb je ook al van alles geprobeerd om van je klachten af te komen, maar wilt dit maar niet lukken?

Dan zou onze aanpak in het Pees Herstel Centrum Middelburg jouw klachten kunnen doorbreken! Aangedane pezen geven vaak een typisch klachtenbeeld en kunnen uiterst hardnekkig zijn. In ons centrum zijn wij gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van zogenaamde tendinopathieën (letterlijk: 'zieke pezen'). Samen werken we toe naar jouw doel in bewegen, of dit nu weer een hele wedstrijd sporten is, weer zonder pijn kunnen werken, of het weer kunnen maken van een wandeling in de natuur!

Meer over onze aanpak lees je hier

We zijn blij dat we in het afgelopen halfjaar 3 nieuwe medewerkers hebben mogen verwelkomen binnen onze praktijk! 
We stellen Rens, Erica en Thomas in dit bericht graag kort aan u voor.

Vanaf oktober zijn Rens en Erica het team komen versterken. Rens houdt zich als fysiotherapeut vooral bezig met het begeleiden van mensen met Parkinson, hart- long- en vaataandoeningen, maar ook voor diverse andere klachten kunt u bij hem terecht. Zo heeft Rens ook een grote interesse in sporten (zelf is hij fervent hardloper) en begeleidt hij ook graag andere sporters.

Erica is onze rots in de branding op het secretariaat, een taak die erg veelzijdig is en dat is Erica op het lijf geschreven! Na 20 jaar in de recreatiesector te hebben gewerkt, is ze overgestapt naar de zorgsector en zorgt zij er nu voor dat alles binnen de praktijk zoveel mogelijk op rolletjes loopt

Ook Thomas is nieuw binnen de praktijk, na 10 jaar werkzaam te zijn geweest in Goes. Thomas is gespecialiseerd in echografie en de behandeling van langdurige peesklachten. Daarnaast is hij aangesloten bij het MS zorgnetwerk Midden-Zeeland voor ondersteuning bij MS klachten, maar u kunt natuurlijk ook voor diverse andere klachten bij Thomas terecht. Buitenom het werk is hij graag bezig met fotografie, misschien dat u hem zo nu en dan met de camera ziet rondlopen in de praktijk!

Wilt u meer over ons team te weten komen, kijk dan ook eens op onze teampagina!

Wist je dat fysieke activiteit en sporten meer positieve invloed heeft op jouw hersenen dan het doen van denkspelletjes?

Uit onderzoeken blijkt dat lichaamsbeweging, en dan met name aerobe training (het trainen van uithoudingsvermogen) een boost geeft aan de hersenen. Al langer is bekend dat sporten tal van gezondheidsvoordelen heeft, maar het blijkt ook dat lichaamseigen stoffen die de hersenen helpen gezond te blijven, nieuwe verbindingen te maken en zich aan te passen, in hoge concentratie worden aangetroffen bij mensen die regelmatig bewegen. Bij mensen die meer inactief zijn wordt juist een lage concentratie van deze stoffen gevonden, wat negatieve gevolgen zoals geheugenproblemen, angst en depressie met zich mee kan brengen. 

Zeker bij ouderen die moeite hebben met geheugen of andere cognitieve taken, zoals bij Alzheimer, kan lichaamsbeweging ervoor zorgen dat er een optimaal intern milieu in de hersenen gerealiseerd wordt en dat nieuwe verbindingen in de hersenen sneller aangelegd worden (zogenoemde plasticiteit). Dit effect blijft helaas uit bij het maken van denkspelletjes. Hoewel je kunt verbeteren in de specifieke taak die het spelletje je laat doen, vertaalt dit zich niet naar andere functies in de hersenen. 

Dus, wil je jouw hersenen optimaal fit en scherp houden? Kom dan in beweging! Weet je niet hoe, of gaat dit niet als vanzelf vanwege klachten? Maak dan een afspraak, wij helpen je graag op weg!

Per april hebben wij onze ruimte in medisch centrum Kalverstraat weer uitgebreid. Vanaf nu beschikken wij weer over een ruime oefenzaal met fijne apparatuur. Onze medische fitness wordt hier ook per april verzorgd. Wilt u graag bij ons komen sporten neem telefonisch contact op via 0118-714714 of stuur ons een bericht via de contactpagina!

Per April zijn wij gestart met extra medische fitness groepen in de avond. Op de maandag en woensdag zullen deze groepen plaatsvinden van 19:00 tot en met 21:00 uur. Mocht je interesse hebben om hieraan deel te nemen kun je telefonisch contact opnemen via 0118-714714 of via de contactpagina op onze website. Ook voor mensen die al bij ons sporten maar graag wisselen van hun huidige groepje naar een avondgroep kunnen hiervoor contact opnemen. Graag zien we jullie in onze oefenzaal! 

Pagina 1 van 5