Het laatste nieuws

Het masseren van spieren is al sinds de begindagen van de fysiotherapie een onderdeel van het arsenaal van de fysiotherapeut. Massage werd aanvankelijk vooral beschouwd als een remedie met genezende krachten, bedoeld om fysieke klachten te verlichten. Hierdoor staat voor veel mensen de fysiotherapeut nog altijd synoniem voor masseur. In de moderne fysiotherapie wordt massage echter anders benaderd. Hoewel een massage vaak een gevoel van ontspanning en tijdelijke verlichting van pijn kan bieden, tonen verschillende onderzoeken aan dat de 'geneeskrachtige' werking ervan beperkt is.

Het is daarom belangrijk om realistisch te zijn over de impact van een massage op het oplossen van problemen met het bewegingsapparaat. Een fysiotherapeutische massage kan dan ook niet gezien worden als een alleenstaande oplossing, de essentie van fysiotherapie gaat verder dan dat. In plaats daarvan kan het een onderdeel zijn van een uitgebreid behandelplan, dat gericht is op het herstel en de verbetering van de mobiliteit en functionaliteit van het lichaam. Dit wordt mede bereikt door gerichte oefeningen en adviezen die specifiek zijn afgestemd op de individuele behoeften en conditie van jou als cliënt. Het is daarbij ook belangrijk om te kijken naar het activiteitenniveau en dit af te stemmen op eventuele (tijdelijke) beperkingen. Door naar dit geheel te kijken en daar actief mee aan de slag te gaan kom je uiteindelijk weer makkelijker vooruit in het dagelijks leven.

Massage kan dus een onderdeel zijn van een breder behandelplan, maar het is niet de enige of meest doorslaggevende factor. Het is juist het actief werken aan het herstel van functies, en het juist omgaan met de klachten, die de sleutel vormen tot langdurige verbetering en herstel. Bij Fysiotherapie Middelburg - Goes ondersteunen we jou graag om tot verbetering te komen met deze actieve aanpak. Loop je rond met klachten? Maak een afspraak en we kijken samen naar wat we voor jou kunnen betekenen!

Onze praktijk en therapeuten hebben over 2023 een prachtige waardering van onze cliënten gekregen voor ons werk. Vanzelfsprekend zijn we blij dat we met onze aanpak een positief verschil kunnen maken voor u en onze cliënten en dat we daarvoor gewaardeerd worden! 

Natuurlijk blijven we in 2024 blijven we ons ook inzetten om u op weg te helpen met uw doelen!

 


Klachten van de schouder is een vaak gezien probleem in de praktijk van de huisarts en de fysiotherapeut. Één van de oorzaken die een rol kunnen spelen is een verkalking in een van de schouderpezen. Bij schouderklachten met daarbij een verkalkte pees is herstel in verreweg de meeste gevallen te verwachten gezien het natuurlijke beloop van deze klacht. Met passende adviezen, aanpassingen en oefeningen kunnen de klachten dan ook goed worden ondervangen. Mochten de klachten desondanks toch aan blijven houden, dan kan echografie mogelijk meer duidelijkheid scheppen en kan hoog-energetische shockwave (FSWT) een positieve invloed hebben op de pijn en functie van de schouder. 

Je leest meer over deze klachten in het volledige artikel op onze website.

Loop jij rond met schouderklachten en wil jij gezien worden door een van onze specialisten voor passend advies? Neem dan contact met ons op!

Per 1 oktober 2023 is ons team wederom versterkt met een nieuwe collega, Ronnie Brouwer. We zijn blij met zijn expertise binnen onze praktijk, als sportfysiotherapeut vult hij het team goed aan! 

Ronnie is, na enkele jaren in Utrecht te hebben gewerkt, weer teruggekeerd naar het Zeeuwse en is specialist in het behandelen van sportgerelateerde klachten en (sport)revalidatietrajecten. Ook buiten zijn werk om is hij graag met sport bezig, zoals met voetbal en padel. Komt de achternaam u bekend voor? Dat kan, want ook zijn broer Thomas is werkzaam in onze praktijk!

Onze collega's Erwin en Rens hebben beiden een mooie prestatie geleverd tijdens de Kustmarathon 2023.

Rens kwam als 12de over de finish, een prestatie van formaat! 

Erwin liep een voor hem andere race dan normaal, door Jaap te begeleiden in zijn doel om onder de 5 uur te lopen. Met een mooie 4.49.07 is ook dat geslaagd!

Kustmarathon Erwin en Rens 2023

Pagina 1 van 6